Het bedrijf

  • Narcissen geven kleur aan ons bedrijf

    Een sfeerimpressie

Peter Komen

Eigenaar

“Dagelijks sta ik met plezier op om van mijn bedrijf een succes te maken. Ik vind het mooi om te zien dat mijn potten met bloemen heel Europa bereiken. Van Nederland tot Turkije!”

Geschiedenis MJ Komen in vogelvlucht

1928-1989
In 1928 startten Albert Komen en Delia van Kuyeren een gemengd bedrijf met koeien, akkerbouw en bloembollen. Omdat ze zelf geen kinderen kregen, zetten neef Piet en zijn zoon Giel (mijn vader) het bedrijf voort in 1965. Ze hadden voornamelijk aardappels. De veehouderij was een mooie aanvulling. In 1980 overleed mijn grootvader.

1989-1999
In 1989 ben ik samen met mijn ouders een firma aangegaan. Het bouwplan was als volgt: dahlia’s, winterpeen, uien, aardappels, tarwe en anemonen. Ik heb het bedrijf uiteindelijk in zijn geheel overgenomen. Dahlia’s waren rond 1998 het belangrijkste product geworden. In 1999 hebben we afscheid genomen van de akkerbouwproductie.

1999-heden
De aanslagen van 11 september 2001 in Amerika hebben ook gevolgen voor de bloembollenmarkt. Dit is een van de redenen geweest om een kant-en-klaarproduct aan te bieden. We zijn met zo’n 1.000 potten begonnen en hebben deze tak van het bedrijf rustig uitgebreid.

Zo worden de schalen met narcissen gemaakt

Een kijkje in de dahliastekkenschuur